Sneci.hu - #AVIZEKLEGJEI: HÁROM HAL, AKIKRŐL BÁRMIKOR FORGATHATNÁNAK HORRORFILMET
Olvasási idő: csak ~1 perc

#AVIZEKLEGJEI: HÁROM HAL, AKIKRŐL BÁRMIKOR FORGATHATNÁNAK HORRORFILMET

…Némelyikről egyébként már van is. Az más kérdés, hogy maga a filmek milyenek. De cikkünkben nem is ez a lényeg. Az emberben mindig ott lappang az adrenalin – ennek a szintje ugrál össze-vissza akkor is, amikor kapás van, de akkor is, amikor horrorfilmeket nézünk. Keverjük össze kettőt! Cikkünk kapásai olyan halak, akiket bármikor felhasználhatna Hollywood egy-egy horrorfilmhez.

Ha e halak lesznek a trófeáid, akkor nem horgász vagy, hanem legenda. Ez persze jól hangzik, de MEG NE PRÓBÁLD KIFOGNI BÁRMELYIKET!

 

Nagy Barracuda

Listavezetőnk nem tököl: ő a világ egyik legveszélyesebb hala, aki elsősorban szuptrópusi óceánokban tengeti napjait. Nagyon termetes, hosszú halról van szó: a 100 font súly és a 6 láb hosszúság mond valamit? Szerintünk ez egy kisebb víziszörny. 43 km/h-ra gyorsulhatnak fel a vízben, úgyhogy javarészt felesleges is előle elúszni, ha a helyzet úgy alakul. A foguk körülbelül 3 hüvelyk hosszú, a feje leginkább egy krokodil fejére hajaz. Ja. Nehéz erre mit mondani. És nehéz ezek után nem rosszat álmodni.

 

Bikacápa

A bikacápa is előkelő helyet foglal el a világ rezidens veszélyhalai közt. Világszerte megtalálható, ráadásul képes iszonyú nagy sebességgel haladni a tengerben – miközben érzékszervei is eléggé élesek. De amúgy a foguk is. Kirázott minket a hideg. A tengerpartok közelében történt cápatámadásokért általában a bikacápák a felelősek. Nagyon agresszív, ha emberrel találkozik. Még egyszer kirázott.

 

Piranha

A „kicsi a bors, de erős” elv mentén zárjuk listánkat. A Piranha az egyik legfélelmetesebb hal a világon. Ne tévesszen meg kisebb teste, mert foguk borotvaéles penge. Általában Dél-Amerika édesvizeiben tanyáznak. A „sok lúd disznót győz” alapon vadásznak: hajlamosak csoportba verődni, így gyakorlatilag bármelyik ellenfelüket másodpercek alatt szétkapják.

Listánk három szereplője csupa olyan hal, amelyekkel jobb nem összefutni. Maximum, ha elválaszt egy képernyő titeket, és csak a filmben látod őket. Reméljük, hogy segítettünk abban, mit NE FOGJ KI SOHA. De valld be, legalább a benned élő katasztrófaturistát felébresztettük!

Találkozzunk legközelebb!

 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202