Sneci.hu - A tökéletes sátor kiválasztása
Olvasási idő: csak ~3 perc

A tökéletes sátor kiválasztása

A kempingezés élménye szorosan összefügg a megfelelő sátor kiválasztásával, különösen, ha horgász túráról van szó.  A vízparti kempingezés komfortját a sátrunk határozza meg leginkább, hiszen biztonságot és kényelmet nyújt a parton töltött napok alatt. E cikkben arról lesz szó, hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb sátrat, figyelembe véve a horgászat speciális igényeit is.

Miért fontos a megfelelő sátor?

Kényelem és biztonság

A megfelelő sátor biztonságot és kényelmet biztosít a parton töltött napok során. Napjaink időjárása kiszámíthatatlan; egy óra alatt akár mind a négy évszakot is megélhetjük. Ezért elengedhetetlen, hogy sátrunk védelmet nyújtson az eső, szél és hideg ellen, miközben kényelmes alvóhelyet biztosít.

Funkcionalitás

A sátor kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen célra használjuk. Csak fekhelynek kell, esetleg konyhasátorként is funkcionáljon, vagy horgászfelszerelésünket is meg szeretnénk óvni az időjárás viszontagságaitól? Ezeket a kérdéseket érdemes átgondolni a választás előtt.

A tökéletes sátor kiválasztása horgászok számára

Sátrak típusai és méretei

Delphin Yurta sátor + ágy kombó

Ez a sátor- és ágykombináció kiváló választás azoknak, akik maximális kényelmet keresnek. Különleges kialakítása miatt gyorsan felállítható és lebontásakor sem igényel sok időt. Ideális többnapos horgásztúrákhoz, ahol a pihenés elengedhetetlen.

CarpZoom Practic Bivvy 255x180x130cm egyszemélyes sátor

Csekély szállítási súllyal és mérettel rendelkező egyszemélyes sátor. Felállítása egyszerű, mindössze pár rugalmas rudat kell a számukra kialakított fülekbe csúsztatni, majd a zsinórok és leszúrok segítségével kifeszíteni. A sátorhoz tartozó aljzat igény szerint rögzíthető. Alapterülete 255x180 cm, magassága 125 cm. A cipzárral nyitható ajtó átlátszó, így csukott állapotban is figyelhetjük a kapásjelzőket. Horgászathoz, túrázáshoz, de akár fesztiválozáshoz is praktikus kiegészítő. 

CarpZoom 150x150x180 cm Pop Up sátor

A pop-up sátrak előnye, hogy pillanatok alatt felállíthatók. Védelmet nyújt a napsütés, szél és eső ellen a horgászat, vadászat során.

Delphin S1 Quick 240x180x120cm sátor

Azoknak a horgászoknak az igényét figyelembe véve, akiknek nincs idejük a hosszú horgász túrákra, és a gyors egy éjszakás horgászatot részesítik előnyben, a Delphin cég piacra hozza ezt a kivételes és hihetetlenül praktikus “mini sátrat“. Lényege az úgynevezett “pop-up“ felépítésben rejlik, melynek köszönhetően rendkívül gyorsan és könnyen szét- és összecsukható. Úgy lett megtervezve, hogy ágy férjen bele, de legyen elegendő hely a táskának, asztalnak és egyéb felszerelésnek. Összehasonlítva a hasonló konkurens modellekkel, ennek az előnye a mélysége. Ennek ellenére nagyon kompakt és lehetővé teszi nehezen hozzáférhető, benőtt helyeken is elhelyezni. 

Delphin PANORAMA Eazy 305x250x160cm sátor

A PANORAMA Eazy egy megfizethető sátor, amely azonban minőségével összehasonlítható a szegmens sokkal drágább képviselőivel. A termék megtervezésekor az volt a szándék, hogy egy nem hagyományos, de nagyon praktikus megoldást kínáló sátrat hozzunk a piacra. Minden egyes ablak a sátor árának jelentős részét képezi. Bele kell számolni szükséges anyagot és a rendkívül fárasztó varrást. Azonban úgy döntöttünk, hogy árral szemben úszunk, és a klasszikus keskeny bejáratot, valamint a legtöbb sátorról ismert két ablakot ultraszéles bejárattal helyettesítettük, amelynek számos jelentős előnye van. Tökéletes kilátást nyújt a sátor körüli helyzetről, mintha mindkét ablakod elöl lenne. Ezenkívül a sátor sokkal gyorsabban szellőztethető (hátsó ablakot is tartalmaz), és szükség esetén bezárható is.

Praktikus kiegészítők

CarpZoom Bivvy 7x250 mm, 10 db sátor leszúró készlet

Egy jó sátorhoz elengedhetetlen a megfelelő rögzítés. Praktikus tartóban elhelyezett, jól markolható műanyag fejjel és masszív (ø 0,7 cm átmérőjű), menetes fém szárral gyártott leszúró a sátorponyvák stabil rögzítéséhez. A csomagban 10 darab leszúró kapott helyet.

 

Összefoglalás

A megfelelő sátor kiválasztása elengedhetetlen a kényelmes és biztonságos kempingezéshez, különösen, ha horgász túráról van szó. A sátrak és kiegészítők széles választéka áll rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Ne feledd, egy jól megválasztott sátor nem csak a kényelmet, hanem a sikeres horgásztúrát is garantálhatja.

Próbáld ki Te is a fent említett sátrakat, és rendeld meg mielőbb, hogy a következő horgásztúrád felejthetetlen élmény legyen!

 


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202