Sneci.hu - A Szászpa horgásztavon jártunk
Olvasási idő: csak ~1 perc

A Szászpa horgásztavon jártunk

A csapatunk tagjai közül sokan voltak már a Szászpa horgásztavon,  nagyon szép halakat sikerült a horogra csalniuk, így ezen a hétvégén úgy döntöttünk, mi is szerencsét próbálunk ezen a helyen.

Egy nappali 12 órás pecát terveztünk. Csapattársaink sikerei és a nagy tokhal állomány miatt választottuk ezt a tavat. Nekünk tokhalat nem sikerült fogni, bár volt egy nagyon szép kapás, de sajnos elment.

Eleinte próbálkoztunk a tó közepefele dobálni minél messzebb, hátha megtaláljuk a nagyobb halakat. Innen csak pár dévér jött, amik igen szép kapást csináltak a feeder botjainkon.

Délután elkezdtünk közelebb dobálni, hátha valahol a method feeder technikával megleljük a halakat, viszont innen is csak egy pár dévért sikerült fogni.

Ahogy közeledett a záróra, elkezdtünk partszélben horgászni. Azután, hogy bedobtuk, szórtunk rá egy 8mm-es szászpa halibut pelletet. Rájöttünk egy idő után, hogy partszélben jobb lett volna horgászni, hiszen inkább itt láttuk mozogni a halakat, de sajnos erre már későn jöttünk rá.

Mint már korábban említettem, method feeder technikával próbáltuk keresni a halakat.

35 és 40 grammos kosarakat szereltünk fel, amiket 4 mm-es feedermania bcn pelletet, haldorado maximumgreen etetőanyaggal bepanírozva töltöttük a kosárba, és kínáltuk fel a halaknak.

Csalinak eleinte fokhagyma&mandula blendexet és feedermania bubblegum wafterst használtam, viszont ahogy telt az idő, megpróbálkoztunk több mindennel. Szerencsére sok csalit vittünk magunkkal, így volt választék, de sajnos semmire nem jött a nagy hal.

Kevertünk be etető anyagot is, mint például Maros-Epres és Colmix-Feeder Allround. Az igazán kapós párosítás az utóbbi etető anyag volt, ami 8 mm-es halibut pellettel és 8 mm-es bcn wafterrel volt tálalva.

A szerelékünk ezúttal egy 0,20 mm-es fluorocarbonból kötött method horogelőke volt, 12-es horoggal és 7 mm-es csalitüskével kötve. A másik boton szintén ugyanez, csak fonott zsinórból a könnyebb mozgás kedvéért.

Tokhalat jöttünk fogni, viszont nem sikerült sajnos, a halak nem akartak enni, csak a dévérek mozogtak az egész tavon. Nekik köszönhetően azért nem unatkoztunk, sikerült elcsípni egy párat és volt közöttük igen szép példány is!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202