Sneci.hu - A modern horgászat sztárja: A busa horgászata
Olvasási idő: csak ~3 perc

A modern horgászat sztárja: A busa horgászata

A busa az egyik legizgalmasabb célpontja a modern horgászoknak. Ez a halfajta hatalmas méreteket érhet el, és rendkívüli erővel rendelkezik, így kiváló sporthalnak számít. 

A busa alapvetően planktonokkal táplálkozik, amit a víz szűrésével vesz magához. Ez a táplálkozási szokás különösen nehézzé teszi a busa horgászatát, hiszen hagyományos csalikkal nem lehet megfogni.

Mit kell tudni a busáról?

A busa, tudományos nevén Hypophthalmichthys molitrix (ezüst busa) és Hypophthalmichthys nobilis (pettyes busa), a pontyfélék családjába tartozó halfaj, amely Ázsiából származik, de mára világszerte elterjedt. Magyarországon is egyre népszerűbbé vált, különösen a horgászok körében, akik a kihívásokat keresik.

A busa nagy mérete és különleges megjelenése miatt könnyen felismerhető. Az ezüst busa testének színe világosszürke vagy ezüstös, míg a pettyes busa sötétebb színű és sötét foltokkal borított. Mindkét faj hatalmas méreteket érhet el: az ezüst busa akár 1 méter hosszúra is megnőhet, a pettyes busa pedig ennél is nagyobbra, több mint 1,5 méteres hosszúságot és akár 40 kilogrammos súlyt is elérhet.

Busa horgászat kihívásai

A busa horgászatának egyik legnagyobb kihívása az, hogy a hal planktonokat szűrögetve táplálkozik, ami miatt a hagyományos csalik hatástalanok. Régen a busát főként hálókkal fogták, vagy véletlenül akadtak rá a horgászok. Manapság azonban a technológiai fejlesztések lehetővé tették, hogy speciális csalogató anyagokkal és eszközökkel célzottan horgászhassunk busára. A legjobb eredmények elérése érdekében fontos, hogy ismerjük a busa táplálkozási szokásait és a megfelelő csalogató anyagokat használjuk.

Busa horgászat eszközei

A busa horgászatához különleges eszközökre van szükség. A modern horgászfelszerelések között már megtalálhatóak azok a termékcsaládok, amelyek kifejezetten a busa horgászatára lettek kifejlesztve. Ezek közé tartoznak a busa tabletták, busázó etetőanyagok, és lebegő csalik, amelyek segítségével hatékonyan csalogathatjuk a busát.

A busázáshoz használt csalogató anyagok felhőt képeznek a vízben, amit a busa szívesen szűröget. A felhőkben lebegő csalikat a busa könnyedén beszívja, így lehetőség nyílik a sportszerű horgászatra.

Termékajánló busahorgászathoz

A busa horgászatához a következő termékeket ajánljuk, amelyek segítenek a sikeres halfogásban:

BENZAR MIX NOVAC SANGER 3KG (BUSA) etetőanyag:

A BENZAR MIX BUSAZÓ etetőanyag egy ősi kínai receptúra alapján lett kifejlesztve a többszörös román bajnok BENZÁR ZSOLT jóvoltából. Ez az igen finom szemcsézetű etetőanyag tejport, plankton őrleményt, illetve különböző proteineket tartalmaz, melynek köszönhetően erőteljes felhőt képez a vízben, melyre a felszínen táplálkozó halak azonnal reagálnak.. Termék linkje

TOPMIX CARP LINE Busa 2,5 kg etetőanyag:

 Ez az etetőanyag szintén hatékony csalogató anyag, emellett igen kedvező árfekvésű is. Jól használhatók alapozó etetéshez és etetőkosaras horgászathoz egyaránt.Termék linkje

CZ Busa kosár+horog úszó:

Busa horgászatához fejlesztett végszerelék. Ez a csomag két darab speciális busakosarat és horgot tartalmaz. A kiváló működéshez a kosárban gyorsan oldódó, felhősítő etetőanyag, a horgokra lebegő csalit kell helyezni. Egy nagyobb teherbírású úszóval vízközt is alkalmazhatunk.  Termék linkje

Stég Aroma Busa 200ml:

Ez a folyékony aroma kifejezetten a busa csalogatására lett kifejlesztve. Egyaránt alkalmasak etetőanyagok, method pelletek, bojlik ízesítésére, felturbózására! Termék linkje

BENZAR MIX AROMAKONCENTRATUM BUSA 250ML:

A felhasznált speciális összetevőknek köszönhetően rendkívül gyorsan terjed a vízben, és nagy távolságról is képes az etetésre vonzani az arra portyázó halakat.

Porózus etetőanyagokhoz használva érdemes a bekeverésre szánt vízben feloldani hozzáadás előtt, az egyenletes eloszlatás érdekében. A kiszerelés töménysége miatt, legalább 2-3 kiló etetőanyaghoz ajánljuk használatát.

Magokra, pelletekre, bojlikra önmagában használható a folyadék, azok csalogatóerejét maximalizálva. Termék linkje

CarpZoom Busa Feeder speciális, 1 kg etetőanyag:

A Busa Feeder etetőanyag, mely aromájának és finom, liftező szemcséinek köszönhetően lehetővé teszi a busa fenéken, feeder bottal történő eredményes horgászatát.. Termék linkje

A busa horgászat napjaink egyik legizgalmasabb és legnagyobb kihívást jelentő horgászmódja. A megfelelő felszereléssel és csalogató anyagokkal azonban bárki számára elérhetővé válik, hogy sikeresen fogjon busát. A fent említett termékek mind hozzájárulnak a sikeres horgászathoz, és garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.

 


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202