Sneci.hu - A horgászok egyik legnehezebb döntése: Tó vagy folyó?
Olvasási idő: csak ~2 perc

A horgászok egyik legnehezebb döntése: Tó vagy folyó?

A rutinos horgászokban rendszerint felmerül a kérdés: Ma tóra vagy folyóra menjek horgászni?

A döntés nem egyszerű, hiszen mindkettőnek megvan a maga szépsége. A kedvenc tavunk jól megszokott horgászhelyeit már úgy ismerjük, mint a tenyerünket. A folyami horgászat viszont teljesen más élmény. Sokszor érezhetjük azt, hogy a szeszélyes folyóvíz teljesen kiszámíthatatlan. Érhetnek váratlan meglepetések és csalódások is. Azonban pont ettől olyan izgalmas.

Ha számodra is nehéz a döntés, hogy merre indulj el a következő horgásztúrádon, akkor mindenképp olvasd tovább cikkünket!

 

Tavi horgászat a természet lágy ölén

A tavi horgászat nagyszerű lehetőséget nyújt a kezdő horgászoknak és azoknak, akik nyugodtabb környezetre vágynak. Az állóvizek könnyen kiismerhetőek, és stabil vízviszonyokat kínálnak. Bizonyára neked is megvan a kedvenc tavad, és azon belül is a kedvenc horgászhelyed. Ahányszor megérkezel ide, azt érzed, hogy végre sikerült kicsit kiszakadnod a stresszes hétköznapokból, és egy teljesen más világban érzed magad. A békés, nyugodt állóvíz és a zöld környezet látványához semmi sem fogható.

A tavak általában gazdag halállománnyal fogadnak, főleg azok a helyek, ahol még rendszeres telepítésről is gondoskodnak. A víz mélységétől és az aljzattól függően rendkívül sok horgászmódszer közül választhatsz. A bojlis horgászatnak, a fenekezésnek és a feederezésnek is megvan a maga különlegessége. Pecázhatsz a partról vagy csónakból. Csinálhatsz akár családi kirándulást is a következő utadból, hiszen nincs is jobb hely arra, hogy megtanítsd a gyerekeidet a horgászat alapjaira, mint egy békés tó.

 

A folyami horgászat rejtelmei

Folyóvízben teljesen más élmény a horgászat, mint tóban. Tökéletes választás a tapasztaltabb horgászok számára, akik kihívásra vágynak. A horgászat előtt azonban mindenképpen térképezd fel a kiszemelt területet. Figyelembe kell venned a különböző vízviszonyokat. Túl erős sodrás és sok hordalék esetén inkább halaszd máskorra a folyami horgászatot.

A folyóvizek esetén sokkal változatosabb halfaunával találkozhatsz, mint a tavakban. A megfelelő beetetés azonban itt is nagyon fontos. A kifogni kívánt halak táplálkozásának megfelelően válaszd meg az etetőanyagot. Alkalmas helyet biztosítanak az etetésre a lassabb folyású részek és a különböző medertörések is, ahol megáll az eleség. A folyami horgászatnál fontos, hogy gondosan válaszd meg a szereléket is. Ha túl kevés a súly, akkor a víz sodrása elmozdíthatja a helyéről. A megfelelő ólommal viszont nem kell aggódnod emiatt. Itt is többféle horgászmódszer közül választhatsz. Kezdők esetén a feeder technikával sosem lehet mellélőni.

Lehetsz békés tóparti horgász vagy a vad vizek szerelmese, a Sneci széles kínálatában minden szükséges eszközt megtalálsz kedvenc időtöltésedhez.


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202