Sneci.hu - 36 órás horgászat a Malév Horgásztavon
Olvasási idő: csak ~1 perc

36 órás horgászat a Malév Horgásztavon

Sziasztok!
Barátaimmal a hosszú hétvége alkalmával úgy döntöttünk, hogy egy 36 órás horgászatra adjuk a fejünket.

A választásunk április 19-20-i hétvégére esett. A környéken az összes általunk kedvelt vízterületen teltház volt, így a választásunk a Dabas környékén található bányatóra esett.

Számomra ismeretlen volt ez a vízterület, valamint a horgásztársam is 7 éve horgászott rajta utoljára, így  minden az újdonság erejével hatott ránk.

Előkészületek

Kora reggeli érkezésünk után, a horgásztó struktúrájához igazítva választottuk ki a horgászhelyünket. A pakolás és végszerelék összeállítást követően egy kevés etetéssel kezdtünk, amit egy 90 grammos spomb segítségével juttattunk be a kívánt horgászhelyre.

A csaliválasztásunk két ízvilágra, egy halas és egy natúr szénhidrátos bojlira esett.

Horgászat

Nappal akárhogy próbálkoztunk, nem tudtunk kapást kicsikarni és ez a kapástalanság szinte az egész horgásztóra jellemző volt.
15 óra csend után érkezett az első kapásunk kicsivel éjfél előtt, egy hibátlan 7 kg-os tövest fektethettünk a matracunkra, amit fotózás után mihamarabb vissza is engedtünk.
A következő kapásunk ezután 2 órával jelentkezett, ami egy 8 kg-os tükrös volt, akit fotózás után szintén visszaengedtünk.
Éppen az újracsalizással voltam elfoglalva, amikor társamnak is megérkezett az első kapása, egy gyönyörű,  9kg-os tövest sikerült horogra csalnia.

A hátralévő időnkben még egy kisebb pontyot sikerült zsákmányolnunk az éjszaka, de a nappali órák a második napon is kapástalanul teltek.
Úgy gondoljuk, hogy mivel egy ismeretlen helyen próbálkoztunk, sikerült a maximumot kihozni a horgászhelyünkből és egy sikeres horgászatot zártunk.

A célunkat elértünk, hiszen jól éreztük magunkat és persze élmények nélkül sem maradtunk ezúttal sem!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202