Sneci.hu - 24 órás peca
Olvasási idő: csak ~2 perc

24 órás peca

A szezon első sikeres horgászata

Sziasztok!

Nagyon vártam már a jobb időt, hogy végre hosszabb időre is ki tudjak menni pecázni. A március 15.-i hosszú hétvégén úgy döntöttünk a barátaimmal, hogy ezt végre meg is tesszük. Választásunk az Alsónémedi területén található Szavanna horgásztóra esett.

Az este

A tóhoz sajnos csak este 6 környékén sikerült kiérnem, addigra már Árpi és Zsolti elfoglalta a horgászhelyünket, a 7-8-9-es állást. Amint kiértem, siettem, hogy minél gyorsabban összerakjam a felszerelésem majd szélesebesen bedobtam mert kezdett sötétedni. Azután, hogy bedobtam megérkezett Dormány barátunk is és így már teljes volt a csapat. Bár feederezek és feeder botjaim is vannak most úgy éreztem, hogy az estére valami lassan oldódó csalit kell használnom, ami akár pár óráig is csábító marad a halak számára. Ezért döntöttem úgy, hogy estére bojlis szereléket használok 6-os méretű szakáll nélküli horoggal, amit fluorocarbonból kötöttem. Ez a módszer „sajnos” csak egy kis másfél kilós pontyot hozott az éj folyamán.

A reggel

Miután reggel felkeltem és kihúztam a botokat a vízből át is váltottam method feeder technikára. Lecseréltem a szerelékem egy method kosárra és egy feeder hajszálelőkére amit fonott zsinórból kötöttem és 12-es szakáll nélküli horog volt rajta. Ez a módszer ebben az időben sokkal hatásosabbnak bizonyult. Ahogy bedobtam a botokat és beállítottam az időzítőt, hogy milyen gyakran dobjak újra, le sem telt az idő, és máris jött az első kapás.

Több kisebb egy és másfél kg közötti pontyot is sikerült fogni, de a nap fénypontja egy gyönyörű 18 kg-os tőponty volt. Nagyon erős kirohanásai voltak és remekül küzdött. Végül egy fél órás fárasztás után Dormány segítségével sikerült megszákolni. Csodálatos hal volt és nagyon örültem neki hiszen az új rekordom volt.

A többieknek is sikerült egy pár kisebb pontyot fogniuk, de Árpinak szerencsére 1-2 nagyobb is a horgára akadt.

Csalik

Mint említettem az estére bojlis szereléket használtam ezért a 390-es botomra dupla 16mm-es SBS Krill&Chili bojli került a kisebb 360-as botomra pedig ugyan ez a Krill&Chili került fel, de csak 1 szem squid octopus pop-uppal(8mm) kikönnyítve. Miután bedobtam dobócsővel dobáltam pár bojlit, hogy jobban oda csábítsam a halakat a csalimhoz.

A horogra plusz etetésként készítettem PVA-kat amibe halibut pelletet és tört bojlit raktam majd meg öntöttem egy kis krill&tuna bait tech-es liquiddel. Reggel, amikor át váltottam methodra a két method kosaramba édes etetőanyagot kevertem és Feedermani rágógumis 10mm-es wafterrel csaliztam. Ez bizonyult sikeresebbnek.

Mindent összegezve én elégedett voltam ezzel a pecával, hiszen kifogtam a rekordhalam. Nagyon várom már, hogy egy kicsit még melegebb legyen és újra tóparton lehessek a barátaimmal!

Asztalos

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202