Sneci.hu - Szezonnyitó horgászat - Anna és Csabi beszámolója
Olvasási idő: csak ~3 perc

Szezonnyitó horgászat - Anna és Csabi beszámolója

Sziasztok!

Végre elkezdődött a 2019-es horgász szezon a mi részünkről is. A Sneci.hu áruház biztosította  számunkra a hiányzó horgászfelszerelést a szezonkezdéshez. Ennek is köszönhetően sikerült felkészülnünk az idei évre.

Az Annától kapott bottartóba végre orsóval felszerelve és előkével megkötve szállíthatom a immár a horgászbotokat. Ennek köszönhetően nagyon kevés előkészülettel, szinte azonnal  elkezdhetjük a horgászatot a tavon. A kukoricát megfőztük a pva-kat betöltöttük. Indulásra készen álltunk.

A tóparton

A tóhoz érve ismét elkapott az izgalom. Napijegy váltás után elindultunk a lefoglalt 8-as stéghez. Ami legutóbbi látogatásunk óta egy kisebb átalakításon ment keresztül. Az előkészülettel kapcsolatos munkákat megosztottuk egymás közt.Anna szerelte a rod podokat én pedig a botokat készítettem elő és csaliztam. Sajnos kapás nem jelentkezett az első botok bedobása után. Rá kell jönnünk, hogy ez még nem a klasszikus meleg nyár.

Csalik

A fentiek tudatában kerültek a szerelékek a vízbe. Kettő horgász készséget method kosárral szereltünk fel. Ezekbe etető anyagként 2mm-es halibut pellet került. Csaliként a jól bevált 8mm-es benzár mix methood pelleteket kínáltuk fel csalitüskén .

A másik 3 szereléket pedig bojlizásra állítottuk be. Csaliként 20 mm-es halibut pellet vagy 16 mm halibut pellet , 12mm -es banános smoke ballal kikönnyítve került.  Minden dobásnál felraktunk egy pva bombát. Az etetéssel még vártunk egy kicsit. Az időjárás elég szeszélyes volt. Hol beborult, hol kisütött a nap, időnként még az eső is szemerkélni kezdett.

Fogás

Az első 2 óra eseménytelenül telt. Talán 2-3 dévér keszeg ami megtörte a csendet. A nyugalom szerencsére szertefoszlott, amikor Anna jobboldali botján erőteljes húzós kapás jelentkezett. Akasztásnál érezte hogy ez nem egy újabb dévérkeszeg lesz. Közelebb húzva  a halat fellelkesülve láttuk az év első pontyát.

Anna ügyességét most is kamatoztatva kihúzta a 6 kg-os pontyot. Anna nem csak ügyes de szerencsés is. Nem sokkal később megérkezett a következő hala. Ez az év első 10 pluszos fogását jelentette. Egészen pontosan 11,5 kg ot mutatott a mérleg. A helyzet számomra szomorú volt: még mindig csak keszegekkel álltam.

Mivel már fél nap eltelt és a harmadik pontykapás ismét Anna botján jelentkezett ezért azt nagylelkűen átengedte nekem. Végre én is megfogtam az idei első pontyot. A hal egészen pontosan 8 kg súlyú volt.

Spomb horgászat

Nem akartuk használat nélkül hazavinni a spomb felszerelés semt, ezért összeszereltem. Most elsőnek próbálhattam ki az előző versenyen nyert dobó kesztyűt. Ami meglepetést okozott számomra. Eddig nem hittem, hogy ennyire hatékony. Felül kell bírálnom az eddigi álláspontomat, innentől minden dobásnál használni fogom. Etetőanyagként 2 és 8 mm-es halibut pelletet , főzött kukoricát és 24 mm-es Stég Fruit Mix bojlit használtunk. Persze csak 4-5 marékkal a stégből.

Ezek csak a dévér keszegeket csalogatták oda, amiből 8-10 db-ot sikerült fogni. Próbáltam keresni a halakat és a csalikat cserélgetni. A szereléseket frissítettük folyamatosan. Majd csalizásra került a benzár methood mixek közül a kókuszos/vanília ízesítésű 8mm-es pellet.

Erre az anyagra elég hamar jelentkezett egy gyenge kapás. Azt hittem hogy dévérkeszeg lesz. Az akasztást követően azonban nagy erővel megindult a hal. Ekkor már szinte biztos voltam abban, hogy tokot fogtam. Mikor a stég elé ért , eltelt egy kis idő mire legalább a felszínre tudtam hozni. Akkor láttuk meg Annával hogy mégsem tokhal hanem ponty. A fárasztásból ítélve jó halnak ígérkezett. Harcoltunk, de nehezen tudtuk felhozni a felszínre.

Mikor Annának végre sikerült megmeríteni. Gyönyörű nagy hal volt. A mérlegelő súlyát kivonva 14.70 kg ot mutatott a mérleg. Ezekért a pillanatokért  duplán megéri ezt a szép sportot, hobbit űzni. A halak fertőtlenítés után visszanyerték szabadságukat. Hogy a következő szerencsés horgászok is örvendezzenek bennük.

Sajnos ezután nem sikerült több halat fogni. De egy percig sem panaszkodhattunk. Körbenézve azt láttuk, hogy több stégen örültek volna egy egy kisebb példánynak is.  De az időjárás szeszélyes, a víz hideg, a halak pedig még nem olyan éhesek. Szerettünk volna tokot is fogni, de az eddig jól bevált közeli etetés most nem hozott eredményt.

Mindent összevetve elégedettek vagyunk az év első horgászatával. Epekedve várjuk várjuk a jó időt, és azt hogy ismét tópart közelbe lehessünk és horgászhassunk.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202