Ingyenes szállítás 25000 Ft felett!

Cikkeink | Tippek törpeharcsás vizekre

Amikor egy rejtélyes és ravasz ragadozó a víz alatti világban megnehezíti a dolgodat, az igazi horgászkaland kezdetét jelzi. 

A törpeharcsák, habár apró termetűek, számtalan kihívást és bosszúságot okozhatnak. Ezzel a cikkel mélyebben elmerülhetsz a törpeharcsák világába, megismerheted a velük járó nehézségeket és megoldást is találhatsz az apró bajszos ördögök ellen.

 

A törpeharcsák és a horgászat nehézségei

A törpeharcsák, azok az apró méretű, ám annál ravaszabb ragadozók, amik szinte már minden horgászvizet meghódítottak. Egy úgynevezett inváziós fajról beszélünk: ha túlságosan elszaporodik, akkor az ikra és az ivadékfogyasztása miatt a természetes vizekben, valamint a tógazdaságokban is kárt tud okozni, éppen ezért eléggé meg tudja keseríteni a horgászok életét. Ezen túl hírhedten jó étvágyúak és taktikusak, nagyban megnehezítik a horgászatot, így nem csoda, hogy a horgászok nem éppen a legszebb kontextusban emlegetik őket.

A kis "ördögök" gyakran felfalják a pikkelyes barátaink elől a csalikat, és szinte esélyt sem hagynak egy sikeres nagyhalas-horgászatra. Azonban ne feledd, minden kihívás egy új esély, hogy új megoldásokat eszelj ki!

 

Hogyan vedd fel a kesztyűt? - Törpeharcsa csapdák

Fogása nincs korlátozva, sőt az intenzív vizeken indokolt a horgászatuk! Ha egy vízterületen túlságosan elszaporodik, akkor lehetetlenné teheti a hagyományos csalikkal történő horgászatot. Ilyenkor válogatás nélkül tényleg mindenre rákap, még a nagytestű csalihalakat is megtámadja. Kevés hatásos módszer létezik a törpeharcsa-populáció csökkentésére, de egy igen hatékony megoldás lehet a törpeharcsafogó háló alkalmazása.

Ha a törpeharcsák okozta kihívásokat meg akarod kiküszöbölni, meg kell ismerned törpeharcsa csapdáikat! Különböző méretben és kialakításban szerezheted be őket, nyugodt és békés horgászatot teremthetsz magadnak.

Kategóriák