Sneci.hu - Peca a Molnárszigeten Jaxon csalikkal - Vidra István beszámolója
Olvasási idő: csak ~2 perc

Peca a Molnárszigeten Jaxon csalikkal - Vidra István beszámolója

"Sikerült egy rapidpeca erejére lejutnom szeretett folyómra az RSD-re(Soroksári-Ráckevei-Duna.)
 

Vasárnap hajnalban gyors bepakolás után a Molnársziget volt az úticél. 20 perc autózás után meg is érkeztem a sziget közepére, ahol még láthatóak voltak az augusztusi vihar nyomai, kidőlt fák maradványai.

Még sötétben kezdtem meg a kipakolást és a pecát, terület megvilágítása után az első dobás a nádfal elé a partközeli törésre, másik botom a meder szélre került.

Method pecára készültem, kosárba pellet került 2 fajta ízesítésben, botonként eltérő.

Partközeli botra már számomra jól bevált csali került, benti törésre a Jaxon kínálatából választottam 2 ízvilágot.

Titkon reménykedtem egy szép halban, mert a nálam lévő botok még tesztelés alatt vannak részemről, nagyhallal még nem volt dolguk...(360cm Hevy feeder 100-150g)

30 perc elteltével a nádfal előtti boton kapás, spicc szépen görbül és a hal komótosan megindul balra, majd vissza felém. Bot egyenletesen dolgozta ki a kirohanásokat, folyamatosan követte a hal mozgását, szinte alig indult meg a fékem.

Küzdelem végén egy 7,5kg-s tő ponty került a szákba, aminek egyedi ismertető jegye is volt.
Nálam a bot sikeresen vizsgázott :)

Meder szélben lévő horgomon Jaxon Sweet Corn sinking dumbels 8mm volt ,ami most valamiért nem keltette fel a halak figyelmét, így váltottam a számomra még ismeretlen csalira ,ami nem más mint a Jaxon  dumbels sinking duo color, 8-10mm marcipán-méz. Ebből a 8mm-es került a tüskére.

Horgok vissza kerültek a helyükre, lassan világosodott újra életre kelt az eddig csendes víz.

Hattyú, kacsa, hód váltotta egymást az előttem elfekvő vízterületen, de még egy fekete macska is mellém szegődött egy kis pellet reggeli erejéig, amit meg is hálált egy kis dorombolással :)

Kis idő elteltével kapás a benti boton, lassú egyenletes görbítés a spiccen, majd folyamatos vissza engedés. Horog végén egy marcipán-méz kedvelő kis dunai 3,45kg súlyú tő ponty küzdött.

Délig tartó peca alatt a jól bevált csalim már nem adott több halat, viszont igaz a mondás„ „újdonságnak meg van a varázsa" mivel a Jaxon  dumbels sinking duo color, 8-10mm marcipán-méz,  a pontyon kívül még sok szép dévérkeszeget és kárászt is csalt a horgomra!"

 

Vidra István

 

Használt csalik: 

JAXON DUMBELS DUO COLOR SINKING METHOD FEEDER MARCIPÁN/MÉZ 50G 8/10MM WAFTER

JAXON DUMBELS SINKING METHOD FEEDER ÉDES KUKORICA 50G 8/10MM WAFTER

 

 

 

 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202