Ajánlatainkból
Termékeink
-5% 2 db Carp Expert Uni Runner nyeletőfékes horgászorsó

A kép esetenként illusztráció, kérjük a termék nevét és leírását olvasd el!

2 db Carp Expert Uni Runner nyeletőfékes horgászorsó


2 db Carp Expert Uni Runner nyeletőfékes horgászorsó


2 db Carp Expert Uni Runner nyeletőfékes horgászorsó
A nyeletőfékes orsók használata egyre elterjedtebb a horgászok körében!

Sokan használják bojlizásra, hagyományos fenekezésre, rablóhalazásra, de talán a legpopulárisabb felhasználása a feederezés.

 

Tekintsük át, melyek azok a követelmények, amelyeknek meg kell felelnie egy modern nyeletőfékes feeder orsónak:

 

- Mivel fő célhal ebben az esetben a ponty, amit általában nagy távolságok elérésével tudunk becserkészni, ezért a felszerelésünkkel megfelelően nagyot kell dobnunk.

Ennek alapvető eleme az orsó és annak szerkezeti felépítése. A megfelelő zsinórrakás akár 10 méterekkel is meghosszabbíthatja dobásunkat.

A lassított dobemelésnek köszönhetően a zsinór menetei szépen egymás mellé kerülnek, nem keresztezik egymást kusza összevisszaságban, ezáltal zsinórunk egyenletesen és könnyebben fog leperegni a dobról. Apropó dob! Orsónk nagyméretű dobbal szerelt, melynek átmérője 60mm, így ezzel is növeljük a dobás hosszát.

 

- Az anyagfelhasználás tekintetben a legoptimálisabb kombinációt használtuk.

Extra keménységű grafit ház, hogy a belső szerkezet stabilan tudjon működni, az orsó talpa szilárd legyen.

A dob alumíniumból készült, így nyugodtan tehetünk rá akár teljes hosszban fonott zsinórt, nem fogják károsítani, koptatni egymást.

 Az ívelt peremnek köszönhetően a legminimálisabb súrlódással pörög le róla a zsinór.

A kellően nagy zsinórkapacitás megalapozza a hosszú dobások kivitelezését és az esetleges tartalékot egy-egy nagyobb hal fárasztása esetén.

 A dobon került elhelyezésre a fém zsinórbeakasztó klipsz, mely kivitelének köszönhetően nem sérti zsinórunkat és mindig ugyan arra távolságra tudjuk bejuttatni a horgunkat a segítségével.

A hajtókar szintén fémből készült, nem deformálódik még nagy erőhatásra sem, egy 100 grammos ólom kitekerése nem jelent neki gondot, ami valljuk meg néhány orsónál már előfordult velünk.

 

-Csapágyazott zsinórvezető görgő került az orsóra, mely a legkevésbé sem csavarja zsinórunkat. Sokszor a zsinór csavarodásáért nem is az orsó felelős, hanem az Horgászbot gyűrűi, erre mindig legyünk figyelemmel.

 

A fék külön említést érdemel ebben az orsóban.

 Egy hagyományos kivitelű, soklamellás elsőfékes fékrendszer, ám mégis precízen és krémesen dolgozik, egyenletesen adagolja a zsinórt, így biztosak lehetünk abban, hogy a fék kihagyásai miatt nem kell halvesztéstől tartanunk.

 

Összességében egy kiváló középkategóriás orsó, amit igényes kivitelének, precízen működő belső szerkezetének köszönhetően évekig megelégedéssel fogunk használni.

Orsó jellemzők
Áttétel 5,2:1
Méret 6000
Orsódob Fém dob
Orsóház anyag Grafit
Pótdob nincs
Zsinórkapacitás 0,32 mm / 450 m
adatlap
Súly 510 g
Csapágyszám
Csapágyszám 7+1

Írjon véleményt a termékről

A megtekintéshez belépés vagy regisztráció szükséges

2 db Carp Expert Uni Runner nyeletőfékes horgászorsó

  • Gyártó: CARP EXPERT
  • Szállítási díj: Ingyenes
  • Cikkszám: 19999-060
  • Készlet információ: Rendelhető
  • Egységár: 41.16 Ft /kg
  • 21 980 Ft
  • 20 990 Ft

Címkék: carp, expert, uni, runner, nyeletőfékes, horgászorsó, feeder, orsók, 19999-060 nyeletőfékes, orsó tobi, kiemelt, akciÓi